Previous Next

У Полтаві стартував Всеукраїнський фестиваль-конкурс мистецтв «Зірковий Час»

Надрукувати

Два дні – 15 і 16 травня – в Полтаві триватиме VІІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс мистецтв «Зірковий Час». Цього разу він відбудеться у Будинку культури залізничників. Уже традиційно до складу журі конкурсу запрошують зіркових гостей. Із нагоди старту фестивалю в ОКІА «Новини Полтавщини» відбулася тематична прес-конференція.

«З кінця лютого та протягом березня ми їздили районами Полтавщини й відбирали учасників. Із понад 3 тисяч кандидатів визначили  370. Вони й приїхали до обласного центру, щоб взяти участь у фіналі», ­ – розповів депутат обласної ради Валерій Прядко.

«Вітаємо наших зіркових гостей. Дуже приємно, що таланти Полтавщини оцінюють саме такі зірки, як оперна співачка Марія Максакова й танцівниця Ілона Гвоздьова. Відповідними конкурсами підтримуємо таланти нашого краю, особливо дітей. «Зірковий Час» – одна з основних культурних подій року в Полтаві», – зазначив заступник голови облдержадміністрації Микола Білокінь.

Марія Максакова розповіла, що визначати переможців конкурсу складно, адже талантів на Полтавщині багато.

«Для мене це надзвичайно важка місія – обирати кращих із кращих. Вважаю, що українці – найартистичніша нація. Вони мають вроджений талант до співу й танців. У номінації, яку оцінюватиму, – понад 200 учасників. І кожен має свою цікавинку», – додала Марія Максакова.

«Для Полтавщини характерна велика кількість народних колективів. І це чудово. Як не дивно, на жаль, ця хореографія в нашій країні втрачає популярність. Більше молоді йде в сучасну вуличну, модну хореографію. Коли приїжджаю в Полтаву на конкурс, мене тішить, що на Полтавщині лишились українські мотиви, хороші українські колективи, причому зовсім різного віку. Дітей, звісно, звично бачити. А коли минулого року ми бачили танцівників віку моїх батьків, я була захоплена цим колективом. Ці люди так у місцевому клубі проводять своє дозвілля, – зазначила Ілона Гвоздьова. – Мені здається, що конкурс «Зірковий Час» у Полтаві – один із небагатьох, який бореться за нашу культуру».