Previous Next

На Полтавщині запускають проект «Поліцейський офіцер громади»

Надрукувати

В області почнуть запроваджувати проект «Поліцейський офіцер громади». В облдержадміністрації голови об’єднаних територіальних громад, правоохоронці та представники влади обговорили реалізацію даного пілоту.

  Презентував проект заступник начальника відділу дільничних офіцерів поліції управління превентивної діяльності ГУНП в Полтавській області Сергій Гавловський.

Суть ініціативи полягає в тому, що в кожній ОТГ житиме та працюватиме поліцейський, який опікуватиметься виключно безпекою та захистом цієї громади. Правоохоронець повинен мати  робочий кабінет на території ОТГ, службовий автомобіль та спеціальний планшет, де міститиметься електронна документація.

 «Поліцейський повинен бути впізнаваним серед населення, знати довірену йому територію та людей, дослуховуватися до проблем місцевої громади.   Поліцейський громади – це частина громади. Він відгукується на її потреби, залучає людей для покращення безпеки, а також звітує про результати роботи не лише перед поліцією, а й перед громадою. Нові офіцери виконуватимуть усі функції дільничного. Оцінка ефективності роботи поліцейського – це рівень довіри в громаді до офіцера та Нацполіції загалом. Головне ж – це зниження рівня злочинності» – повідомив Сергій Гавловський.

Реалізуватимуть проект у  кілька етапів. Спочатку відберуть кандидатів на посади поліцейських офіцерів громад. Це мають бути не цивільні особи, а люди, які працюють у правоохоронних органах. Потім вони пройдуть навчання, яке триватиме від двох до п’яти  місяців.

ОТГ, які готові стати учасниками проекту, повинні підписати відповідний Меморандум.

Нині вже в деяких ОТГ Полтавщини створили поліцейські дільниці.

 «Ми ще минулого року збиралися й обговорювали потребу створювати в ОТГ поліцейські дільниці. Дякую головам громад, які відгукнулися на цю пропозицію. Зокрема, у Ланнівській ОТГ вже створили поліцейську станцію, що є взірцем для інших громад, а в Омельницькій – встановили більше 40 камер відеоспостереження.  У нас 45 ОТГ, і лише в 14 створені відповідні поліцейські станції. Сьогодні ми зібралися, аби обговорити проблемні питання щодо створення поліцейських дільниць», – розповіла Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської ОДА Інна Іщенко.

 Проект «Поліцейський офіцер громади» вже запроваджено на Дніпропетровщині.