Previous Next

На Полтавщині минулого місяця виникло 564 небезпечних події

Надрукувати

Упродовж квітня в області виникло 564 небезпечних події, з них техногенного характеру – 522, природного – 14, соціального – 28.  Про це на апаратній нараді в облдержадміністрації розповів  начальник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Віктор Стеблянко.

«Загинула одна дитина, постраждали 95 осіб, врятували 93 людини. Виникло близько 451 пожеж, внаслідок яких 8 людей загинули, 10 – травмовано. Стався один вибух. 91 людину вдалося врятувати  внаслідок пожежі сміттєпроводу в Полтаві. Виникли дві лісові пожежі, які вдалося ліквідувати на початковому етапі. Зафіксовано одну пожежу на торфовищі, яку своєчасно ліквідували. Сталися дві пожежі на господарських угіддях. Знищено пожнивні рештки кукурудзи на площі 10 га та вогнем знищено скирт соломи вагою 50 тонн», – розповів Віктор Стеблянко.

Також він поінформував, що сталась 41 дорожньотранспортна пригода. Загинула одна людина, 57 осіб, зокрема 6 дітей, були травмовані.

«Зафіксовано два летальні випадки на воді, дві людини загинули. На Полтавщині виявлено 500 застарілих боєприпасів, які наразі знешкоджені. Внаслідок семи випадків отруєння токсичними та іншими небезпечними речовинами постраждали 11 людей. У селі Погреби Глобинського району місцевий мешканець, за попередньою інформацією, підірвав у себе в гаражі гранату Ф-1, внаслідок чого загинув», – додав Віктор Стеблянко.

 Він поінформував, що сталось 25 нещасних випадків, із них 10 – на виробництві внаслідок яких загинуло 3 людини.

Віктор Стеблянко додав, що в області з початку року  виникли 1262 небезпечні події, що більше майже на третину, ніж за відповідний період 2018 року. Кількість загиблих зменшилась  на  4 відсотки, але кількість постраждалих збільшилась.