"Зелені" номери на авто та статистика попиту їх серед автовласників Полтавщини

Надрукувати

На Полтавщині стрімко поширюється використання електрокарів. Насамперед через те, що електромобілі – це найекологічніший вид транспорту, вони є цілком безпечними як для довкілля, так і для здоров’я людей.

Сервісні центри МВС видають для екотранспорту спеціальні "зелені" номерні знаки. Це таблички із символами зеленого кольору та окремими серіями.

Вони закріплюються виключно за електротранспортом - автомобілями, мопедами, мотоциклами, моторолерами, мотоколясками, квадроциклами, трициклами та іншим транспортом, які приводиться в рух електричним двигуном і не має двигуна внутрішнього згоряння

Попит на електрокари в Україні щороку зростає. Лише за минулий рік громадяни зареєстрували 52 257 транспортних засобів з відміткою тип палива «електро».

Статистику по видачі «зелених» номерів сервісними центрами МВС на Полтавщіні надала заступник начальника Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Харківській, Полтавській та Сумській областях Ірина Пархоменко.

Понад 3 600 «зелених» номерних знаків видано мешканцям Полтавщини від початку запуску послуги з жовтня 2020 року. 

Як свідчить статистика, всього було закріплено за електрокарами номерних знаків:

 

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС в Фейсбук та Інстаграм. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на сайті.