На Полтавщині прийняли Програму зайнятості населення на 2024-2027 роки

Надрукувати

Створення нових робочих місць та збільшення кількості працевлаштованого населення. На Полтавщині прийняли Програму зайнятості населення на 2024-2027 роки. Депутати підтримали рішення на засіданні сесії обласної ради.

Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

«Серед напрямів програми – професійно-освітня підготовка кадрів, сприяння зайнятості людей з інвалідністю, ВПО, жінок та чоловіків, які виховують дітей. Акцентуємо на розробці короткотермінових програм із робітничих професій для навчання ветеранів війни та членів їхніх сімей. Передбачається й відшкодування роботодавцям частини заробітної плати, що стимулюватиме працевлаштування, – розповів Філіп Пронін. – Працевлаштування – важливий етап не лише соціальної адаптації, а й підтримки економічної спроможності Полтавщини. Спільно працюємо над тим, аби ринок праці був конкурентним, а мешканці області – соціально захищеними, незалежно від статі та сфери діяльності».

 Особлива увага – профорієнтації підростаючого покоління, формування мотивації та свідомого вибору. Для цього в області планують проводити різноманітні інформаційно-консультаційні заходи, обласні конкурси професійної майстерності серед учнів закладів профтехосвіти.