Previous Next

Максим Калінін з робочою поїздкою відвідав Мачухівську громаду

Надрукувати

У межах робочої поїздки до Мачухівської громади заступник начальника ОВА Максим Калінін оглянув укриття в дошкільному закладі та пункт незламності в будинку культури.

Разом із головою Мачухівської територіальної громади Валерієм Білоконем ознайомилися з роботою закладів і поспілкувалися з колективами. Обговорили питання безпеки в умовах воєнного стану.

Максим Калінін зауважив, що ворог продовжує ракетними обстрілами руйнувати енергосистему. Тож на випадок вимкнення світла пункти незламності стануть осередком безпеки та стабільності. У будинку культури пункт має резервне опалення, Starlink, запаси питної та технічної води. Діє дитячий куточок.

Також заступник ОВА та голова ТГ оглянули модульне укриття в дитсадку громади. Під час «повітряної тривоги» тут діти перебувають у безпечному середовищі. Воно розраховане на 80 людей, має обігрівачі, біотуалет, запас питної води.

«Облвійськадміністрація спільно з громадою продовжують працювати в межах визначених пріоритетів, серед яких першочерговими є безпека та оборона, – зауважив Максим Калінін. – Громада не перестає допомагати нашим оборонцям і забезпечувати їх необхідним. Спільна робота – основа протидії будь-яким загрозам і труднощам».

Валерій Білокінь зазначив, що громада постійно допомагає військовим. На черговій сесії виділили 6 млн грн.

«У нас є 24 військові частини, з якими ми співпрацюємо. За їхніми запитами ми намагаємось допомогти. Останній раз передали 10 БпЛА, 2 Starlink та тепловізор», – сказав Валерій Білокінь.