У Полтаві провели концерт для лікарів служби екстреної медичної допомоги

Надрукувати

У межах мистецького проєкту «Разом до Перемоги» за підтримки Департаменту культури і туризму ОВА Полтавський академічний симфонічний оркестр та обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи подарували лікарям служби екстреної медичної допомоги концерт творів української музики.

Захід відвідали заступник начальника Полтавської ОВА Антон Чубенко, перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко, директор департаменту культури і туризму ОВА Ірина Удовиченко, очільник служби екстреної медичної допомоги Дмитро Лавренко, медики.
Народні пісні та твори наших видатних земляків виконали солістка Полтавського академічного українського музично-драматичного театру ім. М. В. Гоголя Лідія Кретова та директор обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи Полтавської обласної ради Дмитро Соколов. Своє мистецтво дарував соліст Полтавського академічного симфонічного оркестру, народний артист України Юрій Кириченко (скрипка).
«Сьогодні прозвучали не просто ноти. Це мелодії сердець. Всіх присутніх переповнювали емоції. Це неймовірна атмосфера, – зауважив Антон Чубенко. – Нашим медикам, які кожного дня боряться за життя, також важливо отримувати позитивні емоції, мати хвилини відпочинку. Цю можливість подарували заклади культури обласного підпорядкування».
Звучали оркестрові попурі на теми сучасних українських пісень. Полтавські музиканти пропагують своє мистецтво, борються за власну ідентичність, знайомлять з новими українськими творами та прочитаннями.
«Це творче просвітництво зараз є край важливим, коли наша держава бореться за власне майбутнє, – зауваждивла ведуча концерту Аліна Синяговська. – Медики – це люди, яким довіряєш найдорожче – власне життя. Вони на передовій боротьби за здоров’я людей. Такі концерти дарують радість і спокій, єднають і надихають на життя та віру в Перемогу України».