Previous Next

На Полтавщині працюватиме мобільний підрозділ Консультативної місії Європейського Союзу в Україні

Надрукувати

16 квітня команда Полтавської ОВА та правоохоронних органів Полтавщини провела зустріч із делегацією Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України. Особливу увагу приділили обговоренню можливих напрямів співпраці та реалізації спільних проєктів, спрямованих на зміцнення сектору цивільної безпеки.  

«Полтавщина зацікавлена в розширенні співпраці з Консультативною місією Європейського Союзу, зокрема в межах нових проєктів. Область має відмінні від східних і південних регіонів потреби. Нам важлива практична підтримка заходів із реформування сектору цивільної безпеки згідно зі стандартами ЄС та міжнародними принципами належного врядування та дотримання прав людини. Особливо в умовах, коли перед нами постали виклики, пов’язані з війною», – зазначив заступник начальника ОВА Володимир Василенко. 

Команда Місії має досвід у сфері безпеки, роботи поліції, судової системи, боротьби з корупцією, захисту прав людини та стратегічних комунікацій країн-членів Європейського Союзу, тому й надає консультаційну та практичну підтримку регіонам відповідно до стандартів ЄС та міжнародних принципів. «Як Місія ми починали свою роботу в Україні 2014 року. З початком російської агресії нам довелося переформатувати деякі напрями нашої діяльності. Прагнемо надавати підтримку правоохоронним органам саме щодо організації роботи згідно зі стандартами ЄС», – розповіла керівниця операційного департаменту КМЄС в Україні Лінн Шихан. 

Мобільний підрозділ КМЄС в Україні на Полтавщині надаватиме практичні консультації та проводитиме тренінги для різних структурних підрозділів правоохоронних органів області.

«Наша робота буде побудована за модульним принципом. Ми не тільки консультуватимемо чи навчатимемо, а й вивчатимемо проблеми та допомагатимемо у їх вирішенні», – зауважив керівник мобільного підрозділу КМЄС в Україні Ове Уруп-Мадсен.

Представники правоохоронних органів Полтавщини розповіли про діяльність підрозділів та окреслили питання, в яких потребують підтримки. Домовилися із закордонними колегами про напрями співпраці й шляхи комунікації.