Previous Next

Антон Чубенко відвідав Національний музей-заповідник Миколи Гоголя

Надрукувати

Заступник начальника Полтавської ОВА Антон Чубенко, директор Департаменту культури і туризму ОВА Ірина Удовиченко відвідали Національний музей-заповідник Миколи Гоголя. Вони ознайомилися з роботою закладу, поспілкувалися з працівниками.

Оглянули садибу, зали батьківського будинку та флігелі з експозицією, яка дає уявлення про епоху, в якій жили Гоголі. Здійснили екскурс батьківським маєтком, у якому минули дитячі та юнацькі роки відомого письменника, територією музею-садиби та набережною.
Антон Чубенко обговорив нагальні питання та плани щодо роботи закладу в період воєнного часу з адміністрацією музею.
«Національний музей-заповідник М.В. Гоголя є перлиною туристично-рекреаційного кластеру «Гоголівські місця на Полтавщині». Гоголівський меморіал площею понад 30 гектарів – це синтез біографічного, літературного й побутового музею. Це, безумовно, рідкісне явище, – розповів Антон Чубенко. – Батьківський будинок, флігель, подвір’я і ставки, парк-сад із малими архітектурними формами зачаровують відвідувачів красою, зберігають дух гоголівської родини».
Потужний науково-культурний центр відомий як в області та Україні, так і далеко за їх межами. Неодноразово нагороджений почесними і пам’ятними відзнаками.
У Національному музеї-заповіднику М.В. Гоголя проводять безкоштовні (за умови наявності відповідного посвідчення) екскурсії та інші тематичні заходи для ВПО та захисників і захисниць.