Previous Next

На Полтавщині відкрили Притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства

Надрукувати

У Лубенській громаді відбулося відкриття Притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Створили його за рахунок субвенції з державного бюджету на створення служб підтримки для людей, які постраждали від домашнього насильства. 3,6 млн грн спрямували на ремонт нежитлової будівлі площею понад 133 м².
«Відкриття притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства – важливий крок у напрямі гарантування безпеки та підтримки тих, хто зазнає кривди в родині. На Полтавщині це перший муніципальний притулок. У ньому створені комфортні умови, де жінка з дітьми може скористатися широким спектром соціальних послуг, включаючи консультації психолога, юридичну допомогу та супровід соціального працівника», – зазначив заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Василенко.
Розрахований притулок на 12 ліжко-місць. Передбачено перебування жінок з дітьми різних вікових груп (від немовляти до школяра). Обладнана кухня та санвузли.
«Наша громада перемогла серед кількох претендентів. Ми об’єднали зусилля і створили притулок не тільки для Лубенської громади, а й для усього району. Переконаний, що цей проєкт допоможе жінкам осмислити та знайти правильне розв’язання родинної проблеми», – розповів міський голова Лубен Олександр Грицаєнко.
Підтримав Лубенську громаду Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA).
«Ми надали обладнання та інвентар на суму пів мільйона гривень. Та наше найбільше вкладення – це якість надання послуг: забезпечили значну кількість навчань працівників, для застосування сучасних практик та методів роботи з надання допомоги потерпілим від домашнього насильства», – говорить керівник проєкту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA) Костянтин Бойчук.
Послуги потерпілим від домашнього насильства в Притулку надаватимуть психолог та 4 соціальні працівники.
На сьогодні в області функціонують 6 денних центрів з кризовими кімнатами в Полтавській, Кременчуцькій, Котелевській, Пирятинській, Шишацькій, Білицькій громадах та 5 служб первинного соціально-психологічного консультування для постраждалих осіб в Миргородській, Щербанівській, Глобинській, Семенівській та Решетилівській громадах.