Previous Next

У Полтаві відкрили перший в області інтерактивний клас безпеки

Надрукувати

У приміщенні Головного управління ДСНС України у Полтавській області запрацював перший у регіоні інтерактивний клас безпеки. У ньому фахівці навчатимуть дітей пожежної, мінної безпеки, домедичної допомоги, правил дорожнього руху, проводитимуть заняття з психологами.
«Вдячні всім партнерам, завдяки яким ще більше класів безпеки з’являється на Полтавщині. Нині їх в області – понад 200, – зауважив начальник ОВА Філіп Пронін. – Тут діти зможуть отримати як практичні, так і теоретичні знання та навички. Клас облаштували сучасними мультимедійними пристроями та інтерактивним обладнанням».

Директор Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України Олександр Чекригін зауважив, що нині по всій Україні функціонує понад 3000 таких класів безпеки.
«Полтавщина – активний учасник різних проєктів. Завдяки міжнародним донорам відкрили таку локацію, – зауважив Олександр Чекригін. – Хотілося, щоб діти сюди ходили частіше, щоразу відкривали для себе щось нове, приводили друзів. Також розповідали дорослим, як поводитися з тими чи іншими небезпечними предметами, як діяти під час повітряної тривоги та інші важливі речі».
Клас облаштовано традиційними локаціями, серед яких зона мінної безпеки, медичної допомоги, протипожежної безпеки та інше. Там є макети кімнат будинку і навчальних класів, в яких демонструють сценарії виникнення пожеж із різних причин. За допомогою VR-окулярів можна «опинитися» в такій кімнаті й, наприклад, знайти пожежонебезпечні предмети.
«Дякую всім, хто брав участь в реалізації цього проєкту. Він має вагоме значення для вашої країни. Знання, набуті в таких класах, використовуються в повсякденному житті. Такі проєкти забезпечують реалізацію правил культури безпечної поведінки в житті. ПРООН проводить певну роботу щодо залучення дітей до таких ініціатив», – сказала керівниця компонента «Громадська безпека та соціальна згуртованість» Програми ООН із відновлення та розбудови миру Федеріка Діспенца.
Проєкт реалізовано за сприяння Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки Уряду Данії.