У Судіївці Полтавського району виявили сказ у собаки

Надрукувати

До Полтавської обласної державної лікарні ветеринарної медицини надійшло повідомлення про загибель собаки, який утримувалась у с. Судіївка Полтавського району.

Матеріал тварини, яка загинула, направили до Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області з метою виключення захворювання тварини на сказ.

Звітом про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області 09 квітня 2024 року підтверджено сказ у собаки.

Фахівці Держпродспоживслужби Полтавщини провели епізоотичне обстеження та засідання Полтавської районної державної надзвичайної протиепізоотичної комісії з метою введення карантинних обмежень та оголошення неблагополучною по сказу територію с. Судіївка Мачухівської сільської територіальної громади Полтавського району та затвердження Плану комплексних заходів з ліквідації сказу собаки на території неблагополучного пункту задля недопущення розповсюдження даного захворювання на інші території.

До загрозливої зони неблагополучного пункту віднесено території сіл Мачухи, Сердюки, Снопове та Шевченки Мачухівської сільської територіальної громади Полтавського району Полтавської області.

У неблагополучному пункті розпочаті оздоровчі заходи. Державною службою ветеринарної медицини проводяться БЕЗКОШТОВНІ щеплення проти сказу всіх сприятливих тварин у неблагополучному пункті та загрозливій зоні.

Закликаємо місцевих мешканців та власників домашніх тварин надати їх для проведення вакцинації.

 Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області