Антон Чубенко ознайомився з роботою закладів освіти в Полтавському районі

Надрукувати

За дорученням начальника Полтавської ОВА Філіпа Проніна представники облвійськадміністрації проводять моніторинг діяльності навчальних закладів області у період воєнного стану.

У Полтавському районі заступник начальника Полтавської ОВА Антон Чубенко та директор Департаменту освіти і науки ОВА Євген Кончаковський ознайомилися з роботою Щербанівського ліцею та Чутівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.
«Продовжуємо моніторинг закладів освіти на Полтавщині. Безпечний простір у них – безумовний пріоритет, – зауважив Антон Чубенко. – У цьому напрямі на Полтавщині зроблено багато. Громади, адміністрація закладів освіти ставляться до цих питань дуже виважено і свідомо. Наше спільне завдання – дати можливість отримувати освітні послуги всім без винятку: тим, хто проживає на Полтавщині, тим, хто виїхав в іншу область чи країну, і тим, хто приїхав до нас».
Директор Щербанівського ліцею Наталія Драч розповіла, що Щербанівський заклад функціонує як опорний та має дві філії. Проведені поточні ремонти систем водопостачання та джерел освітлення, здійснені ремонтні роботи приміщень. Наразі тут здобуває освіту майже 600 учнів.
Заклад має приміщення, обладнане під укриття, а також протирадіаційне укриття на 300 осіб. Працює ліцей за змішаною формою навчання.
У Чутівській ЗОШ I-III ст., яка є опорною, Антон Чубенко та Євген Кончаковський побували на одному з уроків фізичного виховання.
У закладі навчається майже 600 дітей. У 2023 році в школі провели капітальний ремонт протирадіаційного укриття, яке розраховане на 230 осіб. Роботи здійснено за кошти державного та місцевого бюджетів.
Заклад працює за змішаною формою навчання.
Керівництво ОВА обговорило низку проблемних питань із адміністрацією шкіл.