У Полтавському РЦПК провели навчання за програмою: «Захист цивільного населення під час надзвичайних ситуацій»

Надрукувати

Забезпечення захисту населення і територій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій, запобігання і ліквідації їх наслідків є одним з найважливіших завдань держави.

04 та 05 квітня цього року державні службовці обласної та районних військових адміністрацій, посадові особи органів місцевого самоврядування підвищували кваліфікацію за загальною короткостроковою програмою: «Захист цивільного населення під час надзвичайних ситуацій».

Загальна мета програми – формування системи базових знань, умінь та навичок для здійснення функцій органу управління з питань цивільного захисту місцевої державної адміністрації, органу місцевого самоврядування.

За результатами навчання слухачі мають демонструвати:

знання: законодавчих та інших нормативно-правових актів, стандартів, методичних і нормативних матеріалів з питань цивільного захисту; повноважень місцевої державної адміністрації, органу місцевого самоврядування у сфері цивільного захисту; заходів захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій, запобігання їх виникненню;

уміння: оцінювати обстановку, готувати пропозиції для прийняття рішень у сфері цивільного захисту; ідентифікувати та оцінювати уражаючі фактори під час загрози або виникнення надзвичайної ситуації, обирати й використовувати засоби колективного та індивідуального захисту населення; здійснювати аналітичні, контрольні, облікові та інші функції з питань цивільного захисту;

навички: розробки проєктів організаційних, планувальних, розпорядчих та інших документів з питань цивільного захисту; здійснення безпосереднього керівництва діяльністю у сфері цивільного захисту в межах своєї компетенції.

Заняття провів Зима Олександр Євгенович, автор і викладач програми, кандидат технічних наук, доцент кафедри будівництва і цивільної інженерії Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Сертифікати про підвищення кваліфікації отримали 86 державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування.