Previous Next

Інтегровані підходи до соціальних послуг: досвід Горбанівського пансіонату

Надрукувати

Внутрішні хвороби – одна з найбільших галузей теоретичної та практичної медицини, яка вивчає розпізнавання захворювань внутрішніх органів в їх різноманітних клінічних формах, причини виникнення, патогенез, профілактику і терапію. 

Природньо, що особи з інвалідністю та особи похилого віку, які потребують постійного стороннього догляду в більшості випадків мають системні захворювання та погіршений стан здоров’я, тому при наданні соціальних послуг медичний компонент відіграє чи не найважливішу роль.

Забезпечуючи інтегрованість та комплексність соціальних послуг, якими охоплюються підопічні інтернатних закладів області, на базі Горбанівського геріатричного пансіонату ветеранів війни та праці функціонує кафедра пропедевтики внутрішньої медицини Полтавського державного медичного університету.

Пропедевтика – навчальна клінічна дисципліна, що вивчає методи і прийоми клінічного обстеження хворого, особливості професійного спілкування лікаря з пацієнтом.

Спеціальна навчальна кімната пансіонату обладнана спеціальними манекенами і приладами, на яких можна відпрацьовувати професійні навички в умовах наближених до роботи з реальними пацієнтами. Здобувачі освіти під керівництвом викладача мають змогу опановувати та вдосконалювати практичні навички в умовах лікувальних відділень.

Злагоджена співпраця співробітників пансіонату та кафедри ПДМУ спрямована на покращення фізіологічного стану та якості життя людей похилого віку. Відновна терапія реалізується як комплексний процес, у який входять психологічна, медична, соціальна, трудова реабілітація.

 

Департамент соціального захисту населення ПОВА