Previous Next

Про зміцнення лідерських позицій жінок у громадах говорили на Українському жіночому конгресі

Надрукувати

Питанням участі жінок із різних сфер діяльності в процесах управління країною та її відновлення був присвячений Український жіночий конгрес у Полтаві.

Говорили про лідерство жінок на місцях, нові виклики для громадянського суспільства та про економічну участь жінок у відбудові країни.

«Ми непохитно підтримуємо жіноче лідерство, участь жінок у політичному житті, розширення їхніх економічних можливостей як в Україні, так і в світі. Ми усвідомлюємо, що жінки важливі не лише для своїх громад, а й для забезпечення стійкості, відновлення та майбутнього України. Жінкам потрібно не місце за столом, а місце на чолі стола», – зауважила, звертаючись до учасниць та учасників конгресу, Надзвичайна та Повноважна Посол США в Україні Бріджит Брінк.

Про позитивний вплив жінок на рішення на усіх владних та бізнесових рівнях говорили Надзвичайна і Повноважна Посол Канади в Україні Наталка Цмоць, Надзвичайний і Повноважний Посол Швеції в Україні Мартін Оберг і координаторка системи ООН в Україні Деніз Браун.

Про паритетні з чоловіками права жінки на ухвалення рішень, самореалізацію, участь у відбудові країни після перемоги наголосила віцеспікерка Верховної Ради України, співзасновниця Українського жіночого конгресу Олена Кондратюк.

Учасниці конгресу ділилися власним досвідом, який отримали під час війни. А він у кожної унікальний: одним довелося взяти зброю до рук, іншим рятувати життя, хтось опинився в полоні, приймав тисячі переселенців, супроводжував гумконвої, організовував навчання школярів у метро тощо.

Говорили і про можливість розвитку Полтавської області як хабу для економічного зростання центрального регіону країни. Серед ключових тем – державна економічна програма, розвиток сільського господарства та переробної промисловості, залучення міжнародних інвестицій.

Жінки повинні бути не тільки почутими, але й мають ухвалювати рішення, що впливають на розвиток громади, району, області, країни.