Previous Next

Володимир Когут ознайомився з роботою одного з сільськогосподарських підприємств Полтавщини

Надрукувати

Полтавщина – лідер в Україні з виробництва молока в агропідприємствах. Область забезпечує понад 15% валового надою у державі. Про це розповів заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Когут під час робочої поїздки до Котелевської громади.

Разом із заступником директора Департаменту агропромисловго розвитку ОВА Віктором Скрилем ознайомилися з роботою сільськогосподарського підприємства, яке займається молочним тваринництвом. Воно налічує понад 1000 голів великої рогатої худоби. Щоденний надій – близько 30 тонн молока. У своїй роботі використовує сучасні технології.

«Розвиток молочного виробництва – один із пріоритетних напрямів нашої роботи. Ознайомлюємося з роботою місцевих підприємств, вивчаємо досвід та проблемні питання. Плануємо провести форум із представниками малих та великих виробників молочної продукції: від сімейних ферм – до холдингів. Обговоримо можливості розвитку галузі та підтримки на державному й регіональному рівнях», – зауважив Володимир Когут.

Крім того, Володимир Когут зустрівся з головою Котелевської громади Тетяною Корост. Обговорили питання інвентаризації земель та цифрової трансформації громади. Порушили питання розвитку мережі надання адміністративних послуг: збільшення кількості послуг, які надаються через ЦНАП, забезпечення центру обладнання для надання послуг Державної міграційної служби та Міністерства внутрішніх справ.

Тетяна Корост зауважила, що для громади важливим питанням є надання паспортних послуг. Тут надають послуги не тільки місцевим жителям, а й внутрішньо переміщеним особам. Для забезпечення центру відповідним обладнанням звернулися до міжнародних партнерів.