Previous Next

У Полтаві відпрацювали взаємодію між органами управління та силами цивільного захисту у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій

Надрукувати

У Полтаві відбулося навчально-методичне заняття щодо організації взаємодії між органами управління і силами цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

У заході взяли участь: заступник Голови ДСНС України Володимир Демчук, заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації Максим Калінін, директор Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України Віктор Вітовецький, керівництво Головного управління ДСНС України у Полтавській області.

Заняття проводилися з метою підвищення рівня знань та вдосконалення навичок керівного складу органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми та її ланок щодо організації взаємодії, обговорення проблемних питань з виконання завдань в умовах ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, опрацювання шляхів їх вирішення.

Максим Калінін зауважив, що в області створена територіальна підсистема цивільного захисту. Налагоджена спільна координація дій з районами, органами місцевого самоврядування, підрозділами ДСНС та суб’єктами господарювання, які виконують завдання цивільного захисту.

«Наразі основними загрозами в регіоні є удари по об’єктах критичної інфраструктури, житлових будинках та місцях масового перебування людей, – зауважив Максим Калінін. – Наше з вами спільне завдання відпрацювати заходи реагування на можливі загрози для цивільного населення. Задача всіх служб – максимальна координація дій. Це стосується й особового складу ДСНС, поліції, комунальних служб, органів місцевого самоврядування. Кожен керівник на місцях повинен відпрацювати чіткий алгоритм дій щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації».

Заступник начальника ОВА зауважив, що всі пункти незламності продовжують працювати. У разі довготривалого вимкнення світла, люди повинні мати до них доступ. Зокрема зарядити телефон та іншу техніку.

Під час заняття були проведені відпрацювання дій органів управління з цивільного захисту у разі виникнення надзвичайних ситуацій на об’єктах життєзабезпечення та критичної інфраструктури.

«Для ефективного вирішення завдань необхідна взаємодія та злагодженість усіх служб та організацій, установ й закладів, які залучаються для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та допомоги постраждалим. Ми повинні працювати як один механізм, з чіткою координацією усіх процесів, де кожен знає та вміє працювати, виконувати службові обов’язки з максимальною ефективністю на загальний результат», – наголосив Володимир Демчук.

Керівництво ДСНС України надало учасникам заняття методичну та консультаційну допомогу в організаційних та інших питаннях пов’язаних з ліквідацією наслідків різних надзвичайних ситуацій, налагодження життєзабезпечення населення та створення необхідних відповідних умов на постраждалих територіях.