На Полтавщині запрацював перший Центр життєстійкості

Надрукувати

У Глобинській громаді запрацював перший в області Центр життєстійкості – дружній та безбар’єрний простір. Тут кожен зможе отримати безоплатну психосоціальну підтримку та ряд інших послуг. Від супроводу сімей до комплексних заходів, спрямованих на зміцнення ментального здоров'я.

Його відкрили начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін разом із Міністеркою соціальної політики України Оксаною Жолнович.

«Більшість людей соціальну допомогу інтерпретують як виплату, але важливо, щоб з людиною можна було поговорити, щоб в людини було місце, де вона може поділитися своїми болями, де отримає просту людську підтримку. Щоб можна було бачити таких самих людей і з ними поговорити. Так людині легше знайти вихід, навіть легше зрозуміти, що ти не самотній у такій ситуації. Я рада, що в нас відкриваються такі заклади. Ми повинні прагнути, щоби в кожній громаді був такий центр життєстійкості», – зауважила Оксана Жолнович.

В області докладають максимум зусиль для реалізації державної політики з розвитку соціальних послуг, адже доступні та якісні сервіси – це запорука соціальної захищеності постраждалого населення та вразливих категорій громадян.

«Відкриття Центру життєстійкості – успішний приклад синергії дій міністерства, обласної влади, громади та соціально відповідального бізнесу. В семи громадах уже працюють над створенням таких просторів. Зокрема у Кобеляцькій, Лубенській, Миргородській, Пирятинській, Полтавській, Новосанжарській та Шишацькій», – наголосив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

У Центрі життєстійкості коштом агропромислового холдингу «Астарта-Київ» відремонтовано й облаштовано кімнати для первинного консультування, групової форми роботи та занять з дітьми. П'ять фахівців – два психологи та три соціальні працівники – надаватимуть послуги всім охочим.

Проєкт ініційований Міністерством соціальної політики України в межах Всеукраїнської програми ментального здоров‘я Першої леді Олени Зеленської.