Previous Next

Володимир Когут відвідав Опішнянську громаду

Надрукувати

Заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Когут та заступник директора Департаменту агропромислового розвитку ОВА Віктор Скриль з робочим візитом відвідали Опішнянську громаду.

Поспілкувалися з головою ТГ Миколою Різником. Обговорили питання інвентаризації земель та реалізацію проєкту з ефективного запровадження мінімального податкового зобов’язання.
Громада скористалася обласною програмою ефективного використання земельних ресурсів Полтавщини та провела інвентерезацію земельних ділянок, зайнятих полезахисними смугами, розташованих на землях сільськогосподарського призначення.
«Проведення інвентаризації дає можливість юридично визначити власників цих земель і посилити відповідальність за їх збереженням та використанням, – наголосив Володимир Когут. – Торік у межах програми на Полтавщині виготовлено та затверджено технічну документацію 1987 ділянок загальною площею 3013 гектарів. Роботи проведено за рахунок співфінансування з обласного та місцевих бюджетів».
Також керівники ознайомилися з роботою КП «ОПІШНЯ-АГРО», яке наразі займається тепличним вирощенням овочів: помідорів, огірків та цибулі.
«Таке підприємство – це чудовий приклад ефективного використання земель громади, що сприяє створенню нових робочих місць та наповненню бюджету», – зауважив Володимир Когут.
Крім того, обговорили питання цифрової трансформації громади. Використання освітніх інформаційних систем в закладах освіти, підвищення рівня цифрової грамотності жителів громади, облаштування відкритих Wi-Fi зон, наповнення Єдиного державного реєстру адрес. Ознайомилися з роботою Центру надання адміністративних послуг.