Про участь у стажуванні архівістів на базі літньої архівної школи у Будапешті (Угорщина)

Надрукувати

З 17 по 21 червня 2024 року за сприяння Державної архівної служби України та Музею-Архіву ГОЛТА (Канада), який реалізує освітній проєкт із стажування молодих спеціалістів державних архівів України, відбудеться освітній захід в рамках архівної літньої школи у Будапешті (Archival Summer School for Ukraine) для українських архівістів.

Учасники літньої школи відбиралися на конкурсній основі. Знання англійської мови було обов’язковою умовою. За результатами опрацювання аплікаційних форм відібрана кандидатом Пащенко Тетяна Вікторівна, архівіст I категорії відділу зберігання та обліку документів Державного архіву Полтавської області.
Мета архівної школи - ознайомлення українських архівістів з роботою європейських колег, принципами, методикою та практикою, налагодження комунікацій.
Програма навчання орієнтована на такі питання як вивчення архівної теорії, оцифрування архівних джерел, надання довідкових послуг, забезпечення збереженості аудіодіовізуальних та електронних документів, робота міжнародних фахових організацій, основи проектного співробітництва.
Окрім тематичних засідань українські архівісти матимуть можливість застосувати здобуті знання та навички під час практичних занять з використанням архівних матеріалів Blinken OSA.