Previous Next

Вектори подальшої співпраці з представниками ЮНІСЕФ Україна обговорили в Полтавській ОВА

Надрукувати

Про основні вектори співпраці щодо розвитку альтернативних форм сімейного виховання, посилення галузевих служб та підрозділів, забезпечення захисту прав дітей говорили на зустрічі з представниками ЮНІСЕФ Україна в Полтавській ОВА.

«Кожна дитина повинна виховуватися в родині. В області ми працюємо над створенням умов для розвитку сімейних форм виховання: опікунства, усиновлення, прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу», – розповів заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Василенко.

«Ми зацікавлені в тісній співпраці з вашою областю. Маємо спільні цілі та завдання, які сфокусовані на повернення дітей у родини. Для їх досягнення у громадах повинні працювати над компонентами, які дадуть позитивний результат. Зокрема це надання соціальних послуг, розвиток відповідної інфраструктури й сімейних форм виховання», – сказала спеціаліст із питань захисту дітей ЮНІСЕФ в Україні Ван Чі Пхам.

На Полтавщині визначають громади для втілення грантових проєктів від ЮНІСЕФ. До відбору підходять виважено. Звертають увагу на необхідність розвитку сімейних форм виховання в громаді, її фінансову спроможність та наявність відповідної інфраструктури.
Обговорили на зустрічі й питання повернення в Україну тимчасово переміщених (евакуйованих) за кордон дітей та реалізацію їхнього права на сім’ю.

«Нині 65 дітей з області перебувають за кордоном. Вони проживають у гарних умовах, забезпечені всім необхідним. Ми працюємо на тим, щоб повертати дітей в умови не гірші, ніж ті, в яких вони зараз перебувають. Уже маємо позитивні приклади – сім дітей повернулися на Полтавщину в родини», – наголосив Володимир Василенко.

В області й надалі працюватимуть над тим, щоб діти, які залишилися без батьків, виховувалися в сім'ях.