Previous Next

Філіп Пронін відвідав Кінологічний центр поліції Полтавщини

Надрукувати

Із нагоди 30-ї річниці створення кінологічної служби начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін та його заступник Володимир Василенко відвідали Кінологічний центр поліції Полтавщини.

«Вірні друзі та надійні чотирилапі напарники допомагають нести службу правоохоронцям. Кінологи разом зі своїми вихованцями активно беруть участь у забезпеченні правопорядку, – розповів Філіп Пронін. – У щоденній службі напарників: рятувальні операції, розслідування злочинів, пошук людей, служба на блокпостах, перевірка транспортних засобів».

На початку повномасштабного вторгнення Полтавський кінологічний центр став прихистком для собак, яких евакуювали зі східних областей. Нині тут служать 31 кінолог та 39 службових собак.

Оглянули матеріально-технічну і навчальну базу для підготовки службових собак, а також ознайомилися з потребами підрозділу для його подальшого удосконалення.

Нині кінологічна служба поліції розвивається та переймає позитивний досвід сучасних міжнародних практик. За підтримки міжнародних організацій автопарк підрозділу поповнився спеціально оснащеним позашляховиком для швидкого реагування на події та правопорушення, безпечного перевезення собак.

Серед запланованих перспектив – застосування собаки-психолога для емоційної підтримки та реабілітації осіб, що постраждали внаслідок воєнних дій.

Начальник поліції Полтавщини Євген Рогачов привітав особовий склад з професійним святом, подякував за професіоналізм і вагомий внесок у боротьбі зі злочинністю, вручив кінологам грамоти.