Викривання корупції: ОВА закликає організації області підключитися до Порталу повідомлень викривачів

Надрукувати

Полтавська обласна військова адміністрація в межах впровадження політики прозорості і доброчесності закликає районні державні адміністрації та усі підприємства, установи, організації Полтавської області, що не підключені до Єдиного порталу повідомлень викривачів, долучитися до заходів з розбудови доброчесної держави шляхом забезпечення викривачів умовами для повідомлення інформації про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень.

Для цього необхідно направити до Національного агентства з питань запобігання корупції відповідний лист-звернення щодо підключення до Порталу, з урахуванням встановленої черговості.

Черговість підключення до Порталу визначено наказом Національного агентства з питань запобігання корупції від 31 серпня 2023 року № 190/23.

Єдиний портал – це онлайн-платформа, яка дозволяє працівникам організацій анонімно повідомляти про факти корупції у її внутрішньому середовищі.

Цей інструмент створено з метою забезпечення безпечного та конфіденційного каналу для викривачів, який мінімізує людський фактор, унеможливлює втручання в систему і витік інформації. Тож, якщо вам стали відомі факти корупційних правопорушень у вашій організації, повідомляйте про них. Портал підкаже, як це зробити швидко і правильно.

Наголошуємо, що Закон України „Про запобігання корупції” встановлює  як обов’язок для всіх державних органів, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, юридичних осіб публічного права та юридичних осіб, зазначених в частині другій статті 62 Закону, щодо забезпечення ними умов для повідомлення інформації про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, так і настання відповідальності за незабезпечення організаціями відповідних вимог законодавства.