Previous Next

Хід виконання аграрних програм розглянули депутати Полтавської обласної ради

Надрукувати

Відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин. Участь у її роботі взяв заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Когут. 

Депутати розглянули питання виконання кількох програм. Зокрема, програми фітосанітарних  заходів з ліквідації регульованих шкідливих організмів на території Полтавської області, Програми розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини за пріоритетними напрямами та Програми ефективного використання земельних ресурсів Полтавщини. Доповідав директор департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОВА Сергій Фролов. Він зауважив, що на фінансування заходів, які передбачені цими документами, у зв’язку з дією правового режиму воєнного стану 2023 року фактично кошти не виділяли. Та після закінчення війни необхідно буде продовжити дію цих документів, бо вони мали позитивні результати.

Також депутати розглянули проєкти рішень про погодження клопотань щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок двом сільськогосподарським підприємствам та заслухали звіт директорки Полтавського обласного навчально-консультативного центру «Агротехнік» про роботу, проведену протягом 2023 року.