Previous Next

Обласний центр соціальних служб продовжує підвищувати кваліфікацію надавачів соцпослуг області

Надрукувати

Підтримка та допомога є ключовими характеристиками сфери соціального захисту, адже і робота з населенням, і соціальні послуги в першу чергу спрямовані на подолання складних життєвих обставин, які можуть спіткати особу чи родину.

До таких обставин в першу чергу належать випадки та наслідки домашнього та гендерно зумовленого насильства в родині, які зазвичай постраждала особа не в змозі подолати без сторонньої допомоги.

Днями для представників надавачів соціальних послуг територіальних громад області відбувся навчальний семінар щодо надання соціальної підтримки та допомоги особам, які постраждали від домашнього та/або насильства за ознакою статі.

Захід проведено фахівцями Полтавського обласного центру соціальних служб на базі Навчально-тренінгового центру соціальної роботи, створеного за сприяння ПРООН (UNDP) за фінансової підтримки ЄС в межах проєкту EU4Recovery та Уряду Швеції. У якості експертів до тренінгу долучились представники ГО «Світло надії» та Центру допомоги врятованим у м.Полтаві.

В межах навчання учасники опрацювали основні засади та понятійну базу щодо домашнього насильства, його форм, чинників складних життєвих обставин як провокують його прояви, а також оновили знання щодо повноважень суб’єктів взаємодії у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

Під час практичних завдань учасники опрацювали імплементацію Державного стандарту соціальної послуги кризового та екстреного втручання, а також алгоритми перенаправлення та інструментарій по роботі з постраждалими особами.

Участь у навчанні взяли 38 представників надавачів соціальних послуг 27 територіальних громад.