Національна гвардія України святкує десяту річницю створення

Надрукувати

26 березня Національна гвардія України святкує десяту річницю свого створення. Це військове формування з правоохоронними функціями. У його складі виконують бойові завдання також і службовці військової частини 3052.

Про роботу частини та історію створення Національної гвардії України під час брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини розповів представник військової частини 3052 Національної гвардії України Сергій Луніч.

Підрозділи Нацгвардії виконують завдання як у мирний час, так і в умовах воєнного стану в складі частин правоохоронних органів та збройних формувань.

«Наша військова частина охороняє та обороняє об’єкти критичної інфраструктури на території всієї області. Також ми забезпечуємо охорону конвоювання та екстрадиції підсудних, охорону громадського порядку в місті, – розповів Сергій Луніч. – Є підрозділ, який виконує бойові завдання на сході та півдні країни. Зараз ми знаходимося в стадії рекрутування та продовжуємо комплектування військової частини».

Нині Національна гвардія входить до системи Міністерства внутрішніх справ. У перші десять років незалежності України військове формування існувало як самостійна силова структура, на базі внутрішніх військ. 2000-го було розформоване. Проте в березні 2014 року, коли почалася агресія рф у Криму та на сході України, парламентом було ухвалено рішення відродити Нацгвардію.