На Полтавщині створили робочу групу з координації супроводу проєктів, що реалізуються за фінансування Європейського інвестиційного банку

Надрукувати

На Полтавщині створили робочу групу з координації супроводу  субпроєктів у межах реалізації проєктів «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України» та «Програма з відновлення України». На першому засіданні затвердили її склад, положення, обрали голову та заступників.

«Полтавщина не один рік працює з ПРООН, щоб і в містах, і в невеликих населених пунктах люди мали рівні можливості. Дякуємо за допомогу нашим міжнародним партнерам. Разом ми створюємо безпечне, комфортне та безбар’єрне середовище», – зазначив Едуард Рева.
В межах Надзвичайної кредитної програми для відновлення України в області реалізовувалось 13 інфраструктурних проєктів на суму 823 мільйони гривень (у сфері освіти – 6 об’єктів,  охорони здоров’я – 2, житло для ВПО – 2, громадська інфраструктура та культура – 3 об’єкти). Роботи на 5 об’єктах уже завершені. Додатково 2023 року для реалізації було відібрано ще 4 проєкти. 
За  Програмою з відновлення України буде реалізовано 16 інфраструктурних проєктів (по 8 у сфері охорони здоров’я та освіти). Попередня вартість проєктів 1,5 млрд грн. Самотужки реалізувати громадам такі масштабні проєкти було б досить складно.  
«Ініціативу Полтавської області зі створення робочої групи з координації супроводу проєктів  пропонуватимемо масштабувати в інших регіонах. Ми постійно переїжджаємо з одного об’єкта на інший, тому на  цих зустрічах обговорюватимуться ідеї, висловлюватимуттся пропозиції та побажання, а це в свою чергу прискорить роботу кожної ланки», – говорить керівник групи технічної підтримки Проєкту ПРООН «Технічна допомога кінцевим бенефіціарам Надзвичайної кредитної програми для відновлення України та Програми з відновлення України» Ігор Кістеньов-Кавказький.
Усі проєкти, що нині реалізуються в області, мають бути введені в експлуатацію 2025 року. Співпраця з ПРООН на цьому не завершиться. Полтавщина готує матеріали щодо реконструкції соціальних об'єктів пов'язаних із водними ресурсами.