Previous Next

Максим Калінін з робочим візитом відвідав Зіньківську громаду

Надрукувати

Заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації Максим Калінін з робочою поїздкою відвідав Зіньківську громаду. Разом із секретарем Зіньківської міської ради Олександром Прокопенком та першим заступником міського голови Інною Авраменко відвідали освітні й медичні заклади.

Побували у дитячому садку «Сонечко», де нині триває ремонт покрівлі. Також заклад потребує заміни система опалення, оновлення електромереж, ремонту харчоблоку.

Ознайомилися із роботою Регіонального центру професійно-технічної освіти. Цей заклад обласного підпорядкування готує кваліфікованих робітників для будівельної, автотранспортної галузі, лісового господарства, електротехнічного та швейного виробництва. Серед  нагальних питань центру – ремонт навчальних корпусів та гуртожитку. Оглянули й укриття. Сховище розраховане на 230 людей. Є світло, вода, Wі-Fі роутер, облаштовані санвузли. Тут під час тривоги з дітьми проводять виховні та інтерактивні заходи.

Відвідали й міську лікарню та Центр первинної медико-санітарної допомоги. Як розповіла Інна Авраменко, Зіньківська громада пройшла складний конкурсний відбір Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури та планує реалізувати великі проєкти в галузі охорони здоров'я за кошти європейських донорів. У медзакладах у межах Програми з відновлення України планують реконструкцію головного корпусу лікарні та капітальний ремонт денного стаціонару ЦПМСД.

«Безперешкодний доступ до медичних послуг – пріоритетне завдання, особливо під час війни. Жителі невеликих міст та сіл повинні отримувати якісне медичне обслуговування в комфортних та безпечних  умовах. Тож залучаємо міжнародних партнерів до співпраці. Приємно, що громада  розвивається та впроваджує нові ініціативи», – сказав Максим Калінін.

Максим Калінін та керівництво громади поспілкувалися з колективами навчальних та медичних закладів. Обговорили проблемні питання та напрацювали шляхи їх вирішення, окреслили пріоритетні завдання.