Оновлено перелік місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб у Полтавській області

Надрукувати

З метою забезпечення житлом для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб облвійськадміністрацією оновлено Перелік місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб у Полтавській області.

До Переліку включено 64 закладів та установ із загальною кількість місць - 3865, з них вільні - 385 місць.

Крім того, в області, діє державна соціальна програма: “Прихисток”, яка призначена для компенсацій людям, які безкоштовно прихистили внутрішньо переміщених осіб, котрі вимушено залишили свої домівки на тимчасово окупованих територіях.

Кожен, хто має можливість і бажання, може розмістити оголошення про безкоштовне житло на сайті https://prykhystok.gov.ua. Відповідно ті, хто потребують прихистку, можуть знайти варіант, який їм підходить і напряму зв’язатися з власником.

Особи, які прихистили переселенців, отримують компенсацію від держави на сплату комунальних послуг з розрахунку 14,77 грн за людино-день.

Зокрема Полтавською облвійськадмінсітрацією направлено до Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України загальну інформацію про компенсацію витрат за лютий 2024 року 5269 власникам житла, які розмістили у своїх житлових приміщеннях 14281 внутрішньо переміщену особу.

 

Перелік місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб у Полтавській області