У Полтаві презентували виставу «Парова машина» та нагородили кращих лялькарів

Надрукувати

У Полтавському академічному обласному театрі ляльок відбулася прем'єра вистави «Парова машина». Також із нагоди свята – Міжнародного дня лялькаря – Почесними грамотами облвійськадміністрації нагородили кращих лялькарів Полтавщини.

Участь у презентації вистави та урочистому заході взяли заступник начальника Полтавської ОВА Антон Чубенко, директор Департаменту культури і туризму ОВА Ірина Удовиченко.
Вистава «Парова машина» триває 40 хвилин та розрахована на дітей від 5 років та дорослого глядача.
«Ця вистава – поєднання традицій та постмодерну. Приємно, що на прем'єрний показ завітали діти та дорослі. Режисери разом з художниками створили некласичну версію народного театру, – зауважив Антон Чубенко. – Обласний театр ляльок продовжує радувати маленьких глядачів та культивувати любов до мистецтва. Популяризуємо, розвиваємо та підтримуємо наше ляль карське мистецтво».
Режисер-постановник вистави – Данило Кокотюха, художниця-постановниця – Марія Зайцева, композитор – Сергій Бригида.
«Вистава «Парова машина» особлива своїм жанром та художнім рішенням постановки. Разом із художницею ми створили некласичну ітерацію народного театру, поєднавши традиційні аспекти театру ляльок із суто постмодерністськими. Радо чекаємо всіх на покази», – зауважив Данило Кокотюха.