Через ворожу атаку на українську енергетику в області застосовані превентивні відключення для збалансування роботи енергосистеми

Надрукувати

Вночі ворог завдавав ударів по всій території країні, зокрема і по нашому регіону. Найголовніше – без жертв та постраждалих. Уламками пошкоджено покрівлі трьох приватних будинків у Миргородському районі. Мобільні вогневі групи відпрацювали по повітряних цілях у Кременчуцькому районі.

Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.
«Ворог здійснив наймасштабнішу за останній час атаку на українську енергетику. На Полтавщині застосовані превентивні вимкнення підстанцій та введений графік аварійних відключень на всі 10 черг. Ситуація – на контролі, – зазначив Філіп Пронін. – Наразі в області знеструмлено понад 104 тисячі побутових споживачів та 6700 юридичних. Фактично це превентивні відключення для збалансування роботи енергосистеми. Зберігаємо спокій. Фахівці проводять відновлювальні роботи».

В області також розгортають пункти незламності, щоб доки тривають роботи, люди могли зарядити ґаджети і бути постійно на зв'язку.