Previous Next

Представників громад Полтавщини навчали просторовому плануванню

Надрукувати

Представників територіальних громад навчали особливостей розроблення проєктів просторового планування. Ця комплексна документація з 2025 року стане основною в плануванні територій територіальних громад та основою для розробки стратегій розвитку.

Тренінг «Комплексне просторове планування для цілей розвитку територіальної  громади» в якому взяли участь представники органів місцевого самоврядування відбувся в  Полтаві.

На заході розповіли про комплексне планування для цілей управління просторовим розвитком території громади, особливості в умовах воєнного стану, зміст та структуру комплексного плану, етапність його розроблення, зв’язок з іншими видами документації.

Також обговорили досвід планування та проведення стратегічних сесій на прикладі громад-партнерок Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Відбулася й дискусійна сесія «Містобудування та архітектура: аналіз актуальних викликів та інноваційних шляхів їх вирішення».

Учасники заходу мали змогу обмінятися позитивним досвідом, отримати нові знання та на практиці розібрали структуру протоколу стратегічної сесії з формування завдання на розроблення комплексного плану, збір та опрацювання зауважень до нього.

Спікерам заходу були експерти Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Співорганізатори тренінгу – Департамент будівництва, містобудування і архітектури, житлово-комунального господарства та енергетики ОВА.

Захід провели в межах роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва.