«Безпека спілкування в інтернеті»: для учнів Кременчуцького спортивного ліцею провели навчання фахівчині Кременчуцького центру соціальних служб

Надрукувати

20 березня 2024 року в Кременчуцькому спортивному ліцеї імені І. М. Піддубного Полтавської обласної ради учні й учениці 5–7 класів узяли участь у занятті з елементами тренінгу «Безпека спілкування в інтернеті». Захід провели фахівчині Денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі Кременчуцького центру соціальних служб Вікторія Герасимчук та Наталія Нагурнова.

Це була змістовна, важлива та повчальна зустріч, адже тренінг привернув увагу підлітків до таких питань, як здійснення насилля засобами інтернет-мережі, пошук виходу із небезпечних ситуацій та відповідальність користувачів інтернету за свої вчинки.

Разом із тренерками діти закріпили правила спілкування в інтернеті та ознайомилися з небезпечними кібертехнологіями. Низка психологічних вправ допомогла ліцеїстам і ліцеїсткам опановувати культуру спілкування в соціальних мережах та чатах. В ігровій формі вони ознайомилися з поняттям «кібербулінг», його видами та проявами, училися конструктивно вирішувати конфліктні ситуації в інтернет-просторі.