У закладах охорони здоров’я Полтавщини створять кімнати матері і дитини

Надрукувати

На зустрічі із заступником начальника Полтавської ОВА Володимиром Василенком представники Міжнародної благодійної організації БФ «СОС дитячі містечка» Україна обговорили питання участі в реалізації проєктів соціальної підтримки жителів регіону.

З початком повномасштабного вторгнення область стала прихистком для сотень тисяч переселенців. Потребували оперативного вирішення чимало соціально-гуманітарних питань, надавали підтримку людям у подоланні складних життєвих обставин.

«Ми підтримуємо ініціативи, що роблять Полтавщину комфортною для життя. Чимало факторів, визначають якість життя. Ми прагнемо, щоб людина почуватися безпечно та вільно. Залучаємо до реалізації соціально-гуманітарних проєктів міжнародні організації», – зазначив Володимир Василенко.

Міжнародна благодійна організація БФ «СОС дитячі містечка» Україна, що понад 20 років в Україні займається профілактикою соціального сирітства, підтримкою та розвитком сімейних форм виховання, допомагає дітям-сиротам та сім’ям, що опинились у складних життєвих обставинах, виступила з ініціативою – обладнати у двох закладах охорони здоров’я області кімнати матері і дитини.

«Розглядаємо Полтавщину як стратегічну область для впровадження наших проєктів та ініціатив. Кімнати матері та дитини – не для тривалого перебування. Це безпечне місце, де жінка може погодувати дитину та переодягти, в ігровому куточку малеча, граючись, чекатиме прийому лікаря», – говорить представниця БФ «СОС дитячі містечка» Україна Катерина Профатилова.

Заклади охорони здоров’я визначать приміщення, в яких зроблять косметичні ремонти, придбають меблі, обладнання та іграшки.