Previous Next

Полтавщина налагоджує зв’язки з Паневежським та Шауляйським регіонами Литовської Республіки

Надрукувати

Делегація з Полтавщини перебувала з офіційним візитом у Литовській Республіці. Заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Василенко та почесний консул Литовської Республіки в Полтавській області Володимир Пилипенко зустрілися із президентами Торгово-Промислової Палати Паневежського регіону Сігітасом Гаілюнасом та Торгової палати регіону Шауляй Вітісом Лембутісом. Говорили про можливості економічної співпраці. Полтавці презентували Каталог продукції експортерів Полтавщини.

«Одне із завдань Полтавської ОВА – підтримка бізнесу, особливо під час повномасштабного вторгнення. У каталозі розміщені візитівки експортноорієнтованих підприємств Полтавщини. Вони представляють машинобудування, металургію, гірничодобувну, хімічну та інші галузі промисловості, а також аграрний сектор, сферу послуг. Нові ринки збуту продукції підприємств області сприятиме їхньому розвитку та зміцненню економіки регіону», –  зазначив Володимир Василенко.

Також полтавці відвідали підприємство Schmitz Cargobull Baltic, що виготовляє причепи, та знайомилися з процесами виробництва.

У Вільнюсі в полтавців відбулася зустріч із представниками Литовської конфедерації промисловців.  Говорили про налагодження відносин між владою та бізнесом двох країн, зокрема пошук потенційних інвесторів та бізнес-партнерів. Володимир Василенко наголосив, що підприємства області відкриті до співпраці, розвитку нових ринків збуту продукції, бізнес-проєктів.

Президент ЛКП Відмантас Янулявічюс розповів про роботу конфедерації: об’єднання компаній та внесок у валовий внутрішній продукт Литви, створення робочих місць та експортну діяльність.

Обговорили також ймовірну співпрацю у сфері відновлюваної енергетики, використання сучасних литовських технологій і будівельних матеріалів, перевезення вантажів залізницею.


Взаємодію між владою Полтавщини та міжнародними партнерами забезпечує Регіональний офіс міжнародного співробітництва.