Нові технічні можливості з отримання даних про членів сім’ї для заповнення електронної декларації

Надрукувати

До завершення кампанії декларування за 2023 рік в Полтавській обласній військовій адміністрації залишилось 13 днів, водночас відтепер суб’єкти декларування мають можливість скористатися новою функцією при формуванні довідки „Дані для декларації”, а саме отримати інформацію про членів сім’ї для заповнення декларацій у мобільному застосунку „Дія”.

Для того, щоб скористатися новою функцією в розділі „Дані для декларації” особистого кабінету в Реєстрі декларацій біля відповідного звітного періоду, наприклад, за 2023 рік, потрібно натиснути на кнопку „Сформувати довідку”;

В наступному вікні „Додати члена сім’ї” заповнити дані, вказавши ПІБ, податковий номер члена сімʼї та натиснути „Зберегти”;

Натиснути „Отримати дані” навпроти кожного зазначеного члена сім’ї.

Далі член вашої сім’ї отримає повідомлення у мобільному застосунку Дія, в якому в один клік зможе підтвердити належність до членів вашої сім’ї, погодити збір та передачу вам даних стосовно себе  для заповнення декларації.  При цьому в особистому кабінеті Реєстру декларацій ви будете бачити зміну статусу запиту.

Члену сім’ї потрібно бути авторизованим користувачем мобільного застосунку „Дія” і мати податковий номер та  вчасно, протягом 24 годин після отримання повідомлення, надати відповідь на запит інформації. Якщо цього не зробити, то термін  дії запиту сплине.

Якщо член сім’ї відхилить такий запит або термін його дії скінчиться, декларант не отримає дані. При цьому декларант може надіслати запит повторно, але не більше трьох разів. 

У разі підтвердження запиту, Національне агентство з питань запобігання корупції акумулює інформацію про активи та доходи члена сім’ї, а потім передасть їх декларанту в його особистий кабінет в Реєстрі декларацій.

Інформація передається в обсягах, необхідних для заповнення декларації, згідно з формою декларації, тому використати її для інших цілей неможливо.

Важливо! Довідка “Дані для декларації” за відповідний звітний період формується лише один раз. Якщо ви раніше уже сформували таку довідку, то повторно зробити це неможливо.