Група «Прозорість і підзвітність» детальніше проаналізує закупівлю реконструкції будинку квартирного типу у Кременчуцькій громаді

Надрукувати

Ризики неналежного виконання договору й незаконного заволодіння коштами в особливо великих розмірах виявили фахівці Бюро економічної безпеки. Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін. Йдеться про закупівлю реконструкції будинку квартирного типу у Кременчуцькій громаді.  

«Винесли це питання на засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність». Вартість закупівлі – 32,8 млн грн. На тендер зайшов один учасник, із ним уклали договір. Термін виконання – до середини червня цього року. Фахівці зазначили, що замовник мав відхилити тендерну пропозицію, оскільки підприємство-переможець не змогло надати підтвердження досвіду виконання аналогічних робіт», – розповів Філіп Пронін.

Крім того, власник ТОВ – фігурант кримінального провадження за ознаками привласнення, розтрати або заволодіння чужим майном за попередньою змовою групи осіб в особливо великих розмірах. На майно і кошти підприємства накладений арешт із забороною відчуження, розпорядження та користування. Водночас підприємство подало на тендер інформацію, що планує проведення робіт із реконструкції з використанням власного обладнання. БЕБ спрямувало замовнику рекомендацію розглянути можливість розірвання договору.

«Робоча група «Прозорість і підзвітність» детальніше проаналізує цю закупівлю. До наступного засідання податківці й аудитори перевірять процедурні моменти, а поліція – переможця тендеру. Тримаємо питання на контролі», – зауважив Філіп Пронін.