Вікторія Юшкова – одна з найрезультативніших наукових керівників МАН Полтавщини

Надрукувати

У ліцеї № 33 Полтавської міської ради працює чудовий, неординарний, сучасний педагог – Вікторія Віталіївна Юшкова, учитель математики, заступниця директора з навчально-виховної роботи. Цього року успіх її вихованців у конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів – членів МАН був унікальним: 9 переможців! Четверо з них вибороли перші місця і представлятимуть Полтавську область у ІІІ етапі найпрестижнішого інтелектуального конкурсу України.

Вікторія Віталіївна працює у напрямі підготовки учнів до напсання дослідницьких проєктів і науково-дослідницьких робіт 8 років. Упродовж цих років її учні були щорічними переможцями ІІ і ІІІ етапів конкурсу-захисту. Особливо вдалими були виступи Стецука Андрія (у 2016–2018 роках), Романко Анастасії (2020–2022), Чібішевої Марти, Левченка Дмитра та Лещенка Максима.

Підготовка до написання науково-дослідницьких робіт у Вікторії Віталіївни перетворюється на творчу лабораторію співпраці учнів та вчителя. Кожен відчуває себе потрібним, для кожного знаходиться час. Це не просто наукова співпраця – це тепле і дружнє спілкування, яке надовго зберігається  у пам’яті.

Окрім підготовки і написання науково-дослідницьких робіт учні під керівництвом Вікторії Віталіївни беруть участь у інших заходах, що проводяться Малою академією наук. Зокрема команда ліцею впродовж 4-х років результативно виступає у заходах, присвячених Всеукраїнському дню числа Пі, а також бере участь у математичній грі «Командоломки».

Восени 2023 року учениця 11 класу Катерина Оберемко виборола перше місце у Всеукраїнській олімпіаді з філософії, організованої під проводом Малої академії наук України. Її науковим керівником була Вікторія Юшкова.

Наполегливість, завзятість, неординарність, яскрава індивідуальність Вікторії Віталіївни породжує відповідне ставлення до навчання і у її вихованців. Вона для них – незаперечний авторитет, критик, порадник і друг.