Наша мета – функціонування сервісу «Мобільний адміністратор» в усіх 60 громадах області, – Володимир Когут

Надрукувати

На Полтавщині лише у 9 громадах Полтавщини функціонує сервіс «Мобільний адміністратор». Про це розповів заступник начальник Полтавської ОВА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Володимир Когут під час онлайн-наради з керівниками ЦНАПів щодо розвитку мережі надання адміністративних послуг.

«Наразі сервіс «Мобільний адміністратор» функціонує у Великосорочинській, Глобинській, Котелевській, Кременчуцькій, Миргородській, Опішнянській, Пирятинській, Полтавській, Решетилівській громадах, – зауважив Володимир Когут. – Питання забезпечення надання послуг вразливим категоріям населення за місцем проживання чи перебування, за попереднім записом залишається в пріоритеті. Наша мета – функціонування сервісу «Мобільний адміністратор» в усіх 60 громадах області».

Важливим аспектом є й доступність адміністративних послуг у населених пунктах, які розташовані на великій відстані від центру громади. Тому в пріоритеті залишається утворення й функціонування територіальних підрозділів та віддалених робочих місць адміністраторів ЦНАПів у старостинських округах.

«В області функціонують 184 точки доступу до адміністративних послуг, з них 60 ЦНАП, 2 територіальні підрозділи та 122 віддалених робочих місця адміністраторів», – сказав Володимир Когут.

Також учасники наради обговорили важливість функціонування вебсайтів ЦНАПів. Наразі вони створені у 53 центрах надання адмінпослуг. Великобудищанська, Гребінківська, Диканська, Мачухівська, Новооржицька, Оболонська, Хорольська громади працюють над впровадженням вебсайтів.

Крім того, 13 громадам необхідно посилити роботу в напрямі підключення центрів до інформаційних систем соціальної сфери.

За результатами онлайн-зустрічі Володимир Когут надав доручення керівникам ЦНАПів вжити відповідних заходів щодо розвитку мережі надання адмінпослуг.