Зменшення вартості проїзду на Полтавщині, робота групи «Прозорість і підзвітність», спортивні досягнення – Філіп Пронін підбив підсумки тижня

Надрукувати

Традиційно начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін підбив підсумки тижня, що минає.

«Із 15 березня п'ять перевізників знизили ціну на двох міжміських автобусних маршрутах. Зменшення вартості проїзду на Полтавщині – приклад ефективної взаємодії та соціальної відповідальності, – розповів Філіп Пронін. – Пасажири, які користуються рейсом «Полтава-Диканька», платитимуть за проїзд на 10% менше. Вартість квитка у двох перевізників становитиме 50 гривень. На маршруті «Полтава-Лубни» три перевізники зменшили вартість проїзду до 180 гривень. Дякуємо за такий важливий крок назустріч людям».
Група «Прозорість і підзвітність» продовжує роботу.
«Маємо чергові результати. Фахівці вказали на ризики шахрайських дій при отриманні роботодавцем компенсації за працевлаштування ВПО. Поліція розпочала кримінальне провадження з огляду на цю ситуацію, – зауважив Філіп Пронін. – Робоча група звернула увагу на інші можливі ризики порушення законодавства. Йдеться про закупівлю послуг із поточного ремонту одного з навчальних закладів у Миргороді. Аудитори проведуть детальний аналіз. Продовжуємо допомагати громадам пильнувати за раціональним, відкритим та ефективним використанням коштів. Кожна гривня – на контролі».
В області відкрили ще одне «вікно життя». Воно з'явилося на базі Миргородської лікарні інтенсивного лікування. Це безпечне місце, куди можна анонімно принести немовля у разі відмови від нього.
«Відкриття «вікон життя» у регіоні – ініціатива Полтавської адміністрації. Нині вони вже діють у трьох із чотирьох районів області. Дбаємо про найцінніше – наших дітей», – підкреслив Філіп Пронін.
Триває паця над розбудовою на Полтавщині системи меліорації.
«Для обговорення цієї теми зібралися на практичному семінарі з органами державної влади, організаціями водокористувачів, громадами, аграріями та науковцями, – повідомив Філіп Пронін. – Робимо впевнені кроки до поставлених цілей – збільшення урожайності, надходжень до бюджетів, створення нових робочих місць. Залучаємо міжнародну підтримку. Полтавщині допомагатиме Програма USAID АГРО. Дякуємо за сприяння та партнерство. Разом ми здатні зробити більше для розвитку агросфери Полтавщини».
Полтавщина має і спортивні здобутки.
Українська збірна ветеранів блискуче проявила себе на змаганнях з адаптивних видах спорту United States Air Force Trials Полтавець Артем «Погорілий у складі команди здобув «золото» у грі з волейболу сидячи. Також завоював два «срібла» з плавання. Пишаємося нашими ветеранами», – зауважив Філіп Пронін.
Активно долучаються до спорту й діти з області. У межах «Всеукраїнських шкільних ліг пліч-о-пліч» тривають змагання команд. Понад вісім тисяч дітей проявили себе у п’яти видах спорту.
«В усіх громадах області провели тисячу змагань. Наймасштабніший шкільний спортивний рух України об'єднує дітей, розкриває потенціал і загартовує характер», – підкреслив Філіп Пронін.