Володимир Зеленський нагородив дефлімпійців, серед них і шахістка з Полтавщини Наталя Мироненко

Надрукувати

Президент провів зустріч зі спортсменами національної дефлімпійської збірної команди України, які вперше за роки незалежності України перемогли в загальнокомандному заліку на ХХ зимових Дефлімпійських іграх у Ерзурумі.

Глава держави нагородив дефлімпійців, серед них і шахістка з Полтавської області Наталя Мироненко. Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.
«І кожен, хто здобуває повагу світу до українського характеру та Української держави, допомагає всім нам. Допомагає народу вистояти. Допомагає вистояти нашим бійцям на фронті в боротьбі за нашу незалежність», – зазначив Глава держави.
Збірна команда України у складі 36 спортсменів здобула 10 золотих, 5 срібних та 4 бронзові медалі, що на 8 нагород більше, ніж на попередніх іграх.
«Шахістка з Полтавщини Наталя Мироненко виборола «золото» та зайняла перше місце у командних класичних шахах серед жінок. Президент нагородив Наталю орденом княгині Ольги ІІ ступеня, – розповів Філіп Пронін. – Збірна України вперше стала світовим лідером у загальнокомандному заліку за кількістю золотих нагород. Наші – найкращі! Вболіваємо за своїх».