У Горішніх Плавнях виявили сказ у собаки

Надрукувати

До ветеринарної служби 14 березня 2024 року надійшло повідомлення про загибель собаки на подвір’ї дачного кооперативу Садівницького господарства «Шведівка» у м. Горішні Плавні Кременчуцького району, у якого напередодні спостерігали клінічні ознаки подібні до сказу.

Фахівці ветеринарної медицини здійснили виїзд на місце події для проведення епізоотичного обстеження та відбору патологічного матеріалу.

Звітом про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу Регіональної державної лабораторії Держпродсроживслужби в Полтавській області 14 березня 2024 року підтверджено захворювання собаки на сказ.

Підготовлено проєкт рішення ДНПК про введення карантинних обмежень та оголошення неблагополучною щодо сказу територію дачного кооперативу Садівницького господарства «Шведівка» та затвердження Плану комплексних заходів із ліквідації сказу собаки.

До загрозливої зони неблагополучного пункту віднесено території
м. Горішні Плавні та сіл Салівка, Келеберда, Мотрино, Махнівка, Петрашівка, Карпівка Горішньоплавнівської міської ТГ, села Пришиб та Роботівка Пришибської СТГ, а також с. Чикалівка Кам’янопотоківська СТГ Кременчуцького району Полтавської області.

У неблагополучному пункті та загрозливій зоні розпочаті БЕЗКОШТОВНІ щеплення проти сказу всіх сприятливих тварин.

У контакті з хворою твариною був чоловік, якого направлено до закладу охорони здоров’я для отримання постконтактного антирабічного лікування.