На Полтавщині значно збільшилася кількість пожеж в екосистемах

Надрукувати

Станом на 13 березня поточного року в екосистемах Полтавської області зареєстровано 239 пожеж, що на 564% більше ніж за аналогічний період минулого року. Про це розповів заступник начальника Головного управління ДСНС України у Полтавській області Володимир Гришанін під час брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини.

«Ці пожежі призвели до знищення сухої рослинності на загальній площі 186,2 га, трьох господарських споруд та одного автомобіля. Двоє людей отримали трави. Одна жінка померла в автомобілі швидкої допомоги, – зауважив Володимир Гришанін. – Головна причина виникнення пожеж – необережне поводження з вогнем громадянами, а також свідоме випалювання сухостою».

Найбільша пожежа сталася 28 лютого на території Нижньосульського національного природного парку, який розташований на межі Полтавської та Чернігівської областей. Пожежа знищила десятки гектарів степової рослинності.

«11 березня із 44 надзвичайних подій 41 – пожежа. Виклики надходили майже щопівгодини», – наголосив Володимир Гришанін.

Один із методів запобігання виникнення пожеж – проведення рейдових відпрацювань територій та населених пунктів.

«Цьогоріч проведено 228 рейдових відпрацювань, якими охоплено понад 7350 осіб. У ході їх проведення стосовно порушників складено 71 протокол про адміністративне правопорушення. Із них 50 – по факту порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, 20 – по факту випалювання сухої рослинності та 1 – протокол по факту порушення пожежної безпеки в лісах», – розповів Володимир Гришанін.

Відповідно до законодавства за спалювання сухої рослинності та листя – адміністративна відповідальність і штраф від 3 060 до 6 120 грн для громадян та від 15 300 до 21 420 грн для посадових осіб.