У Полтавській ОВА провели засідання Громадської ради

Надрукувати

Відбулося засідання Громадської ради при Полтавській обласній військовій адміністрації під головуванням Олександра Дербеньова. До участі долучилися заступник начальника Полтавської ОВА Антон Чубенко, перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко, начальник Полтавського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Віталія Грицаєнка Олександр Баленко, директор Департаменту освіти і науки ОВА Євген Кончаковський, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вікторія Пилипенко, заступник начальника Полтавського обласного ТЦК та СП Едуард Бородай.

Заслухали звіт Громадської ради при Полтавській ОВА за 2023 рік.
Так, словами Олександра Дербеньова, минулого року провели три засідання Громадської ради та 9 – секретаріату. Проводили й постійні комісії з питань освіти, науки та культури, з питань соціального захисту населення, з питань охорони здоров'я.
«Було опрацьовано низку актуальних питань, знайдено алгоритм рішень до більшості із них. Члени громадської ради працюють в усіх консультативно-дорадчих органах, створених при ОВА, колегіях структурних підрозділів ОВА та робочих групах», – розповів Олександр Дербеньов.
Учасники сесії обговорили підготовку до нового навчального року та вступу до ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою на Полтавщині.
Едуард Бородай повідомив про реабілітаційну діяльність для військовослужбовців, а також соціальні програми, якими можна скористатися.
«Патріотичне виховання молоді, заклади освіти з посиленою військово-фізичною підготовкою – у фокусі обласної влади, – зауважив Антон Чубенко. – Щодо цих та інших питань ми з представниками Громадської ради знаходимося в синергії. Дякую всім за підтримку».
Також присутні обговорили план роботи Громадської ради на поточний рік.