Previous Next

Володимир Когут із робочим візитом відвідав Кобеляцьку громаду

Надрукувати

Заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Когут і директор Департаменту агропромислового розвитку ПОВА Сергій Фролов із робочим візитом відвідали Кобеляцьку громаду.

Ознайомилися з роботою насіннєвого заводу, поспілкувалися з керівником агрофірми «Урожай» Василем Гордійком. Обговорили забезпечення аграріїв насінням як один із важливих факторів підготовки до комплексу весняно-польових робіт.

Володимир Когут зауважив, що в області розпочато підживлення озимих зернових культур.

«Сільськогосподарські підприємства та фермерські господарства області розпочали підживлення озимих зернових культур. Уже підживлено понад 127 тисяч гектарів озимини. Всі посіви в доброму та задовільному стані», – розповів Володимир Когут.

Крім того, керівники зустрілися з секретарем міської ради Василем Фещенком. Обговори питання ефективного впровадження мінімального податкового зобов’язання у громаді.
«Департамент агропромислового розвитку ПОВА розробив алгоритм дій для додаткового залучення коштів через МПЗ. Завдяки йому дві пілотні громади області залучили до бюджету понад 2,4 мільйона гривень. Це ефективний інструмент, який дозволяє провести звірку даних та виявити земельні ділянки, які не були враховані при нарахуванні мінімального податкового зобов’язання», – сказав Володимир Когут.

Також обговорили питання розвитку надання адміністративних послуг у громаді шляхом створення віддалених робочих місць адміністратора ЦНАП у старостинських округах.