Сертифікація 2024 на Полтавщині: незалежне тестування вчителів

Надрукувати

9 березня згідно з графіком проведення сертифікації педагогічних працівників у 2024 році, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 10.01.2024 № 20 «Про організацію та проведення сертифікації педагогічних працівників у 2024 році» проведено перший етап сертифікації – незалежне тестування фахових знань та вмінь – для учителів початкових класів, математики, української мови та літератури.

Для участі у сертифікації зареєструвалося 62 учителя початкових класів, узяли участь – 59 осіб, що становить 95,2 %; учителів математики – 30 осіб, узяли участь – 28 осіб (93,3 %); учителів української мови і літератури – 24 особи, узяли участь – 23 особи (95,8 %). Усього по області зареєструвалося 116 педагогічних працівників, узяли участь –110 осіб      (94,8 %).

З урахуванням безпекової ситуації незалежне тестування було організовано в захисних спорудах цивільного захисту, що знаходилися безпосередньо у будівлях закладів вищої освіти, визначених пунктами тестування.

Протягом 180 хв. учителі початкової школи та вчителі української мови і літератури мали виконати 90, а вчителі математики — 70 завдань.

Виконання тесту завершили всі учасники. Порушень процедури тестування та апеляцій на умови проведення першого етапу сертифікації від учасників не було.

Результати незалежного тестування фахових знань та вмінь учителів  початкових класів, математики, української мови і літератури будуть розміщені в особистих кабінетах учасників до 20 березня 2024 року. Учасники сертифікації, які за підсумками проходження незалежного тестування наберуть не менше, ніж 60% від максимальної кількості тестових балів,  будуть допущені до наступних двох етапів – самооцінювання власної педагогічної майстерності й вивчення практичного досвіду роботи вчителя.

 

Сподіваємося, що вчителі-учасники з Полтавщини успішно подолають перший етап!