«Створюй коло безпеки»: першокурсників Кременчуцької гуманітарно-технологічної академії імені А.С. Макаренка ознайомили з темою запобігання насильства

Надрукувати

В Обласному коледжі «Кременчуцька гуманітарно-технологічна академія імені А.С. Макаренка» Полтавської обласної ради фахівець із соціальної роботи Благодійного фонду «Посмішка ЮА» Кременчук Олена Терещенко провела для студентів І курсу відділення початкової та технологічної освіти пізнавальну гру «Створюй коло безпеки» із запобігання різним видам насильства.

Студенти в ігровій формі пригадали сутність таких понять, як насильство, булінг, домашнє насильство, насильство в інтернет-мережі,  актуалізували правила поводження з незнайомцями. Також здобувачі освіти дізналися про мобільні бригади соціально-психологічної допомоги; застосунок «Крила», який розроблено UNFPA Україна спільно з МВС та Національною поліцією України за підтримки уряду Великої Британії.  Насамкінець студенти  склали власний план безпеки на випадок домашнього насильства та були поінформовані про можливості отримання безоплатної юридичної та психологічної допомоги.

Захід у форматі гри,  поєднавши теоретичну і практичну складові, був цікавим та продуктивним для першокурсників.