Робоча група «Прозорість і підзвітність» виявила порушення вимог до тендерної документації щодо поставки хлібопродуктів у Полтавській громаді

Надрукувати

На кількох засіданнях фахівці робочої групи «Прозорість і підзвітність» розглядали тендер Полтавської громади щодо поставки хлібопродуктів, свіжовипечених хлібобулочних і кондитерських виробів.

За результатами моніторингу закупівлі аудитори звернули увагу на ризики завищення цін на продукцію і порушення законодавства.

Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

Провівши детальний моніторинг, аудитори встановили, що замовник неправомірно відхилив пропозицію з нижчою ціною. Як причину зазначив, що учасник не подав сканкопію угоди з акредитованими лабораторіями для дослідження якості харчових продуктів. Такий документ міститься у відкритих реєстрах у вільному доступі. Тож замовник не мав включати до тендерної документації відповідну вимогу. Проте він вчинив саме так, і переможцем став наступний учасник, чия пропозиція дорожча на 565 тис. грн.

«З огляду на встановлені порушення аудитори зобов’язали замовника розірвати договір. Робоча група «Прозорість і підзвітність» підтримала таку вимогу, – розповів Філіп Пронін. – Продовжуємо співпрацю з громадами задля прозорого й раціонального використання бюджетних коштів».