Антон Чубенко ознайомився з роботою закладів освіти Миргородського району

Надрукувати

За дорученням начальника Полтавської ОВА Філіпа Проніна представники облвійськадміністрації проводять моніторинг діяльності навчальних закладів області у період воєнного стану.

У фокусі уваги – заклади освіти в Миргородському районі. Ознайомилися з їхньою роботою заступник начальника Полтавської ОВА Антон Чубенко, директор Департаменту освіти і науки ОВА Євген Кончаковський. Поспілкувалися з колективами, визначили проблемні моменти та пріоритетні напрями роботи й подальшого розвитку.
Відвідали Великосорочинський ліцей. У ньому в змішаному форматі навчається понад 60 учнів. Загалом заклад розрахований на 160 дітей. У Шишацькому ліцеї у змішаному форматі освіту здобуває понад 300 дітей.
У межах візиту ознайомилися із роботою Миргородської спеціальної школи – закладом загальної середньої освіти для осіб з особливими освітніми потребами, зумовленими сенсорними порушеннями (порушення слуху, мовлення, розлади аутичного спектра).
Проєктна потужність закладу – 144 місця. Наразі тут також проживають 24 внутрішньо переміщені особи.
Антон Чубенко та Євген Кончаковський оглянули матеріально-технічну базу, навчальні кабінети, укриття в закладах освіти.
Серед проблемних питань, які обговорили з освітянами, – ремонтні роботи, забезпечення сучасним обладнанням, підвезення дітей.
«Активно працюємо в громадах області. Вивчаємо освітні потреби, спілкуємося з педагогами, щоб розуміти, де можемо консолідувати зусилля. Попри війну навчання в школах триває. Діти здобувають освіту. Дякую всім педагогам Полтавщини, які в нелегких умовах працюють, навчають дітей, вкладають у підростаюче покоління сили й енергію», – підсумував Антон Чубенко.